دوقطبی شدن جهان در همكاری با غول چینی

هواوی در كدام كشورها از توسعه شبكه 5G منع شده است؟

هواوی در كدام كشورها از توسعه شبكه 5G منع شده است؟

به گزارش توسعه نرم افزار با عنایت به تشدید فشارهای دولت ترامپ ضد شركت چینی هواوی طول یك سال گذشته، خیلی از كشورهای هم پیمان ایالات متحده در كنار نگرانی های امنیتی آمریكا ضد هواوی و احتمال جاسوسی از حریم خصوصی كاربران، تصمیم گرفتند كه به ادامه همكاری و فعالیت های مخابراتی این شركت خاتمه دهند.


به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از ایسنا، هواوی كه بزرگترین تولیدكننده و توسعه دهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضه كننده موبایل در جهان به حساب می آید، در طول یك سال گذشته از جانب دولت ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا و خیلی از كشورهای هم پیمانش به شدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و خیلی از این كشورها استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شركت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین و نقض حریم خصوصی كاربران، ممنوع اعلام نموده اند.
با عنایت به افزایش روز افزون محبوبیت تكنولوژی های جدید و گسترش تلاش و فعالیت شركت های مختلف تكنولوژی و اپراتورهای بین المللی برای برقراری و توسعه زیرساخت های لازم برای فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G، می توان اظهار داشت كه یك ماراتن و رقابت تنگاتنگ میان این غول های تكنولوژی درگرفته است و هر یك از آنها در تلاشند اولین اپراتور و شركت مخابراتی باشند كه امكان دسترسی و بهره برداری از جدیدترین نسل اینترنت را در اختیار كاربرانشان قرار می دهند. نسل پنجم شبكه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است كه بعد از نسل چهارم شبكه تلفن همراه فعلی عرضه می شود.
طبق گزارش BBC، اما در مورد ادامه همكاری و فعالیت های مخابراتی هواوی در دولت كشورهای مختلف اختلاف نظر شدید و پررنگی وجود دارد كه به صورت كلی می توان هم اكنون جهان را به دو قطب تقسیم كرد كه بعضی از آنها تحت تأثیر نگرانی های امنیتی و احتمال جاسوسی هواوی از اطلاعات و حریم خصوصی كاربران قطع همكاری با این غول تكنولوژی را بر توسعه فناوری شبكه نسل پنجم اینترنت ۵G ترجیح داده اند و برخی دیگر از كشورها هم توجه زیادی به اتهامات وارده ضد هواوی نشان نداده و ترجیح می دهند كه زیرساخت های مخابراتی و ارتباطی شبكه ۵G آنها هرچه سریع تر توسط شركت هواوی برقرار و راه اندازی شود چونكه اولاً این شركت بزرگترین توسعه دهنده تجهیزات مخابراتی در جهان به حساب می آید و دوما اینكه فعالیت سایر اپراتورهای مشابه صرفه اقتصادی برای دولت ها نخواهد داشت.
حالا این گزارش به مرور كشورهای مختلفی كه به همكاری با هواوی خاتمه یا ادامه داده اند، خواهد پرداخت:
كدام كشورها با هواوی قطع همكاری كرده اند؟
۱. ایالات متحده آمریكا
یكی از جنجال برانگیزترین اتفاقاتی كه در سال ۲۰۱۸ میلادی رخ داد، بدون شك تلاش دولت ایالات متحده آمریكا برای تحریم و ممنوعیت استفاده از گوشیهای هوشمند و تجهیزات مخابراتی ساخت شركت چینی هواوی بود.
ماجرا از اوایل سال قبل میلادی شروع شد كه دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریكا اعلام نمود كه گوشیهای هوشمند ساخت شركت های چینی نظیر هواوی و زدتی ای از شهروندان و مقامات آمریكایی جاسوسی می كنند و اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری را تحویل دولت چین می دهد تا ضد ایالات متحده از آنها استفاده نماید.
۲. استرالیا
سال قبل پس از تشدید نگرانی های امنیتی كاخ سفید ضد هواوی و جریان سازی های خبری، برخی از مقامات امنیتی استرالیا اخیرا در نامه سرگشاده ای به مدیران بلندپایه شركت هواوی از نحوه فعالیت های مخابراتی این شركت چینی به شدت انتقاد كرده اند. این انتقادات در نهایت باعث شد كه دولت استرالیا تصمیم بگیرد فعالیت دو شركت چینی هواوی و زد تی ای را در این كشور ممنوع و متوقف اعلام نماید.
۳. نیوزلند
سال قبل نیوزلند هم به دنبال استرالیا اعلام نموده كه قصد ندارد به منظور توسعه شبكه نسل پنجم اینترنت ۵G و سایر بخش های ارتباطی و مخابراتی با شركت چینی هواوی همكاری كند.
۴. كانادا
سال قبل بود كه سناتورهای آمریكایی پس از نگرانی های امنیتی كاخ سفید، در نامه ای خطاب به جاستین ترودو، نخست وزیر كانادا نوشتند كه به منظور پیشگیری از به خطر افتادن امنیت ملی كشورش، همكاری با شركت چینی هواوی برای توسعه شبكه اینترنت ۵G را قطع كند اما حالا به نظر می آید كه ایالات متحده درصدد است تا از سایر شركای تجاری و اقتصادی خود نظیر آلمان، ایتالیا و ژاپن هم درخواست كند كه به قطع همكاری با این شركت چینی اقدام نمایند.
۵. بریتانیا
سال قبل بریتانیا در ابتدا اعلام نمود كه می خواهد به همكاری با این شركت چینی به منظور توسعه زیرساخت های شبكه اینترنت در این كشور ادامه دهد چونكه به عقیده خیلی از كارشناسان فعال در حوزه فناوری، در صورتیكه كشورهای پیشرفته در جهان اقدامات لازم برای توسعه این تكنولوژی را انجام نداده و زیرساخت های مربوطه را فراهم نیاورند، امكان دارد برای همیشه از قافله عقب مانده و كشورهای دیگر در این رقابت تنگاتنگ پیروز شوند. ولی پس از آن مشخص شد كه هواوی قادر نخواهد بود تجهیزات مخابراتی هسته ای و اصلی در این كشور را توسعه دهد. در این اخبار گفته شد كه ترزا می، نخست وزیر انگلستان اخیرا مجوز همكاری و ادامه فعالیت هواوی برای توسعه و تأمین قطعات موردنیاز شبكه اینترنت ۵G كه هسته مركزی و اصلی فناوری مذكور را تشكیل نمی دهد، صادر كرده است كه این دستور شامل آنتن و برخی دیگر از بخش های تشكیل دهنده شبكه نسل پنجم اینترنت می شود و این بدان معناست كه تراشه های توسعه داده شده توسط این شركت در زیرساخت های این كشور به كار گرفته نخواهد شد ازاین رو جای هیچ گونه نگرانی امنیتی هم وجود ندارد.
این تصمیم كه توسط شورای امنیت ملی بریتانیا با ریاست ترزا می، اتخاذ شده است نشان داده است این كشور برخلاف آنكه هنوز از وضعیت امنیت سایبری و فعالیت هواوی برای توسعه ۵G اطمینان حاصل نكرده است، نمی خواهد فرآیند و روند حركت به سمت و سوی نسل پنجم شبكه اینترنت ۵G را به خاطر یك احتمال و نگرانی های امنیتی آمریكا به تعویق و مخاطره بیاندازد.
كدام كشورها همچنان كماكان به همكاری با هواوی ادامه داده اند؟
۱. آلمان
آلمان هنوز قانون منع فعالیت و قطع همكاری با هواوی برای برقراری و توسعه زیرساخت های مربوط به شكبه ۵G را به تصویب نرسانده ولی به صورت موقت همكاریهای مخابراتی این شركت را در شهرهای مختلف آلمان به حالت تعلیق درآورده است.
۲. فرانسه
فرانسه هم همچون آلمان هنوز قانون ممنوعیت فعالیت مخابراتی و فروش گوشیهای هوشمند برند هواوی را به تصویب نرسانده وبه نظر می رسد كه منتظر اثبات و یافتن مدركی برای نگرانی های امنیتی آمریكا و احتمال جاسوسی این شركت از حریم خصوصی كاربران است.
۳. هلند
بزرگترین اپراتور مخابراتی هلند كه KPN نام دارد، چندی قبل اعلام نموده بود كه هواوی از نصب تجهیزات هسته ای و اصلی برای برقراری شبكه اینترنت ۵G محروم است ولی می تواند سایر تجهیزات حاشیه ای و غیراصلی در زیرساخت های مخابراتی این كشور را تأمین كند.
۴. كره جنوبی
با اینكه هم اكنون وظیفه و مسئولیت برقراری و توسعه زیرساخت های مربوط به شبكه ۵G در شهرهای مختلف كره جنوبی برعهده اپراتورهای كره ای همچون SK telecom است، اما هواوی هم در كنار آنها می تواند به فعالیت و همكاری ادامه دهد.
۵. هند
هواوی یكی از محتمل ترین گزینه های انتخابی از جانب دولت هند برای توسعه شبكه نسل پنجم اینترنت ۵G است.
۶. مالزی
وزیر ارتباطات و فناوری در مالزی ماه گذشته، آوریل ۲۰۱۹ میلادی، اعلام نمود كه هواوی یكی از بزرگترین و پررنگ ترین گزینه های برقراری شبكه اینترنت ۵G در این كشور به حساب می آید.
۷. اندونزی
وزیر ارتباطات اندونزی ماه گذشته در این خصوص تصریح كرد كه توانایی مالی همكاری با سایر اپراتورهای اروپایی برای توسعه زیرساخت های شبكه نسل پنجم اینترنت همراه را ندارد ازاین رو بدون توجه به نگرانی های امنیتی بعضی از كشورها كه هنوز هیچ مدركی برای اثبات آنها وجود ندارد، به همكاری با شركت چینی هواوی ادامه خواهد داد.
۸. تایلند
این كشور هم اكنون به تست و آزمایش برقراری شبكه نسل پنجم اینترنت ۵G از جانب هواوی در خیلی از شهرهای مهم و بزرگ خود پرداخته و اقدام نموده است.
۹. ویتنام
با اینكه ویتنام به صورت علنی به همكاری با هواوی خاتمه نداده است، اما با سایر اپراتورهای مخابراتی همچون اریكسون و نوكیا هم وارد همكاری شده و به هواوی بعنوان سومین اپراتور و مسئول برقراری شبكه اینترنت ۵G نگاه می كند.
۱۰. ژاپن
با اینكه ژاپن هواوی را از توسعه زیرساخت های مخابراتی مربوط به شبكه ۵G منع كرده است اما هنوز نصب تمامی تجهیزات و مسئولیت ارتباطات نسل قبلی یعنی شبكه ۴G در این كشور بر عهده هواوی است.
۱۱. آفریقای جنوبی
هواوی الان مسئول برقراری و راه اندازی شبكه ۵G در یكی از بزرگترین و مهم ترین شهرهای آفریقای جنوبی یعنی ژوهانسبورگ به حساب می آید.
۱۲. كشورهای خاورمیانه
به قول مقامات هواوی، این شركت چینی هم اكنون بالغ بر ۱۰ قرارداد همكاری با كشورهای خاورمیانه به امضا رسانیده است.
هرچند دولت چین و شركت های هواوی و زدتی ای همگی این اتهامات را بارها رد و تكذیب كرده اند، اما به نظر می آید كه آمریكایی ها به كوشش برای پیشگیری از فعالیت آنها و قطع همكاری سایر كشورها ادامه می دهند.
به قول بعضی از كارشناسان و تحلیلگران، به نظر می آید كه تلاش آمریكا برای قطع همكاری سایر كشورها با شركت هایی نظیر هواوی به منظور ضربه زدن به اقتصاد چین و افزایش تبعات منفی جنگ تجاری میان این كشور با آمریكا باشد چونكه هواوی با فروش خیلی خوب و عملكرد موفقیت آمیزی كه در زمینه عرضه گوشی و گجت های هوشمند و هم چنین عرضه خدمات مخابراتی دارد، توانسته است گردش مالی بسیار خوبی را برای چین به ارمغان بیاورد و در صدر لیست پرفروش ترین برندهای تكنولوژی و گوشیهای هوشمند حتی بالاتر از اپل آمریكا قرار گرفته است. گرفتن بازار فروش كشورهای مختلف از هواوی بدون شك می تواند در كاهش قابل توجه میزان فروش كلی این شركت تأثیرگذار باشد و ضربه مهلكی به اقتصاد چین وارد كند.



1398/02/31
14:58:00
5.0 / 5
5084
تگهای خبر: آمریكا , استاندارد , اینترنت , تكنولوژی
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
devsoft