در مهمترین خبرهای هفته گذشته مجلس مطرح شد

اعلام نارضایتی از وضع اینترنت کشور

اعلام نارضایتی از وضع اینترنت کشور

توسعه نرم افزار: «تاکید بر وجود نهاد اعتراضی» و «نارضایتی از وضعیت اینترنت در کشور» و تصویب کلیات لایحه بودجه سال 1402 توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پربازدیدترین خبرهای مثلث سبز مجلس شورای اسلامی در آخرین هفته از دی ماه 1401 بودند.



به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از ایسنا، این بسته خبری مروری بر پربازدیدترین خبرهای آخرین هفته دی ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی است:
پربازدیدترین خبر هفته گذشته از طرف احمد نادری عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی عنوان شد که در مصاحبه ای با ایسنا، وجود نهاد اعتراضی در کشور را امری ضروری و لازم دانست و اظهار داشت: ما در جمهوری اسلامی ایران به نهاد اعتراض نیاز داریم؛ نهاد اعتراض شامل فراهم کردن شرایط کنش اعتراضی برای شهروندان معترضی است که می خواهند در قالب نظام اعتراض خودرا بیان کنند.
این نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی همین طور با انتقاد از کیفیت خودرو های تولید داخل اظهار داشت: ملت را قربانی ناکارآمدی دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا کرده ایم که زیان انباشته وحشتناکی ناشی از سوء مدیریت نسل های متمادی مدیران این دوشرکت داشته و همیشه مورد حمایت بی جای حاکمیتی و دولتی بوده اند؛ چرا باید ۸۵ میلیون ایرانی را گروگان دو خودرو ساز بی کیفیت، ضعیف و ناکارآمد کنیم؟ آیا فردای قیامت می توان پاسخی داد؟

خبر پربازدید بعدی نیز اعلام نارضایتی یک نماینده درباب وضعیت اینترنت در سطح کشور بود.
جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس هم اظهار داشت: بنده معتقدم که راهگشاترین مسیر پیش روی ما تبیین مسائل است و بهترین بستر برای انجام این کار فضای مجازی است.
نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت اینترنت در سطح کشور، بیان کرد: در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفته شد که تا آرام شدن فضای جامعه دو پلت فرم مسدود شود؛ از نظر من حالا زمان آن رسیده است که رفع مسدودیت شود چونکه فضای جامعه آرام است.
رشیدی کوچی همین طور با اشاره به دیوارنویسی های انجام شده بر سفارت انگلیس بیان کرد: این روشی که برخی ها در اعتراض به اقدامی که سفیر انگلیس انجام داد در پیش گرفته اند، بنظر می رسد نوعی بازی کردن در پازل سفیر انگلیس باشد. این که با این حجم بر دیوار یک سفارت شعار نوشته شود، اساسا تنها چیزی که بدنبال ندارد بهره برداری مثبت برای جریان انقلاب است.
همین طور سیدنظام موسوی سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی هم در صفحه توئیترش خطاب به پارلمان های اروپایی اظهار داشت: هر مصوبه ای مقابل سپاه پاسداران با پاسخ قاطع و مصوبات متقابل مجلس ایران مواجه خواهد شد.
اما در حوزه بودجه، مجتبی توانگر با اشاره به نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۲ اظهار داشت که بانکهای دولتی وضع وخیمی دارند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همین طور اظهار داشت: دولت تامین منابع لازم برای استمرار پرداخت یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی را به عنوان سیاست های حمایتی لایحه بودجه پیش بینی کرده که این به مفهوم ادامه سیاست غلط پرداخت یارانه نقدی است.
توانگر با اشاره به لایحه بودجه ۱۴۰۲ اظهار داشت: لایحه بودجه سال آینده نقاط قوت و ضعفی دارد؛ همچون نقاط قوت این لایحه، تقویت سازوکار نظارتی تبصره ۱۸ بوسیله راه اندازی نظام جامع اطلاعات بازار کار و سامانه های مربوطه است. همین طور می توان توسعه ارائه خدمت برمبنای بیمه پایه سلامت و گسترش پوشش بیمه با شناسایی و تحت پوشش بیمه قراردادن افراد فاقد بیمه پایه از سه دهک پایین درآمدی بصورت فعالانه و رایگان را از دیگر نقاط قوت لایحه بودجه عنوان نمود.
رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ هم از فرار مالیاتی به میزان ۸۰ هزار میلیارد تومان در طول سه سال قبل آگاهی داد و اظهار داشت که در سه سال قبل ۸۸۵ هزار فرد حقوقی و ۳.۵ میلیون نفر اشخاص حقیقی مالیات پرداخت نکرده اند.
رحیم زارع در توضیح جلسه بامداد روز یکشنبه (۲۵ دی ماه) کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ اظهار داشت: این جلسه با حضور میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه و خاندوزی وزیر اقتصاد و معاونان آنها تشکیل شد و منابع درآمدی و موضوع مالیات ها شامل مالیات مستقیم، مالیات بر درآمد و مالیات بر ثروت و اشخاص حقوقی در لایحه بودجه سال آینده بررسی گردید.
محسن پیرهادی نایب رییس فراکسیون انقلاب مجلس شورای اسلامی هم در هفته گذشته اظهار داشت: دولت با تعیین قیمت ۸۰ دلار برای فروش هر بشکه نفت از ارقام آرمانی فاصله گرفته اما در زمینه افزایش مالیات ها و تعیین نرخ ۲۳ هزار تومانی برای ارز نیازمند بازبینی هستیم.
نایب رییس فراکسیون انقلاب مجلس در ارزیابی از خاصیت های لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، بیان کرد: یکی از نقاط مثبت لایحه بودجه ۱۴۰۲ تعیین نرخ واقع بینانه برای درآمدهای نفتی است، دولت با تعیین قیمت ۸۰ دلار برای هر بشکه نفت از ارقام احتمالی و آرمانی فاصله گرفته و تلاش نموده با رویکرد واقع بینانه ای بخش درآمدی کشور را ببیند.
اما از شروع هفته گذشته بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مجلس آغاز شد و از بامداد روز شنبه (۲۴ دی ماه) در نخستین جلسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲، انتخابات هیات رییسه این کمیسیون انجام شد و اعضای هیات رییسه تلفیق تعیین شدند که بر این اساس سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ شد.
۲۵ دی ماه هم اولین گزارش مرکز پژوهش های مجلس درباب لایحه بودجه ۱۴۰۲ منتشر گردید که به بررسی نقاط قوت و ضعف این لایحه پرداخته است و نقطه قوت آنرا گسترش پوشش بیمه و ضعف بودجه را برنامه نامشخص برای حل ناترازی نظام بانکی دانسته است.
در این گزارش باتوجه به کاهش اثر شوک قیمتی ناشی از حذف ارز ترجیحی، در سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده است که با فرض ادامه وضع موجود، نرخ تورم نسبت به سال ۱۴۰۱ کمتر ولی همچنان بالای ۴۰ درصد باشد. ضمن این که با وجود نرخ رشد اقتصاد پایین و نرخ تورم بالا کاهش نرخ فقر دور از انتظار خواهد بود. همین طور پیش بینی می شود نسبت کسری تراز عملیاتی به مصارف عمومی منفی ۲۵ درصد باشد.
۲۶ دی ماه نیز رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ از حضور رئیس مجلس در جلسه بامداد این کمیسیون آگاهی داد و اظهار داشت: در لایحه بودجه سال آینده میزان افزایش حقوق ۲۰ درصد و حداقل حقوق ۷ میلیون و معافیت مالیاتی نیز تا سقف ۷ میلیون تومان است.
محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در نشست نوبت بامداد دوشنبه (۲۶ دی ماه) کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ با اشاره به این که بررسی بودجه ۱۴۰۲ و اصلاح احتمالی آن نباید موجب شود که دست دولت در اجرا بسته شود، بر لزوم جلوگیری از بی انضباطی در بودجه تاکید کرد و اظهار داشت: لازم است در بررسی بودجه، پشتیبانی از بخش تولید به ویژه کسب وکارهای خُرد و خصوصاً کسب وکارهای فعال در فضای مجازی مورد توجه و حمایت قرار گیرد.
قالیباف همین طور در آئین تکریم و معارفه رییس کل دیوان محاسبات کشور اظهار داشت که مردم باید در جریان دخل و خرج کشور باشند و بر آن نظارت کنند.
رییس مجلس با اشاره به وظایف مهم دیوان محاسبات در امور نظارتی با تکیه بر اینکه مردم باید در جریان دخل و خرج کشور باشند و بر آن نظارت کنند به برخی عدم اختصاص بودجه در موضوعات مهم پرداخت و اظهار داشت: باید از تخلفات پیشگیری کرد اما اگر پدیده زشت و خلاف قانونی نیز رخ داد بین بروز تخلف و رسیدگی به این بی قانونی باید حداقل زمان صرف شود که اگر نشود آفت هایی دارد و دقت کنیم که باید از مدیران توانمند و پاکدست صیانت نماییم.
سه شنبه (۲۷ دی ماه) هم کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه با ۲۸ رای موافق، ۱۱ رای مخالف و ۲ رای ممتنع در کمیسیون تلفیق تصویب گردید.
در آخر این جلسه هم شمس الدین حسینی رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ اظهار داشت که اعضای کمیسیون تلفیق با در نظر گرفتن مجموعه شرایط و واقعیات به کلیات بودجه سال آینده رای دادند.
حسینی در توضیح جلسه عصر روز سه شنبه (۲۷ دی ماه) کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ ضمن تشکر از اعضای کیمسیون تلفیق و رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: کمیسیون تلفیق در طول ۴ روز گذشته و در سه نوبت به بررسی کلیات لایحه بودجه سال آینده پرداخت و کلیات لایحه با رای ۷۰ درصدی به تصویب کمیسیون تلفیق رسید.




منبع:

1401/10/30
16:12:43
5.0 / 5
347
تگهای خبر: اینترنت , بازار , برنامه , توسعه
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
devsoft