چند درصد از مردم ایران اینترنت دارند؟
به گزارش توسعه نرم افزار تعداد مشتركان اینترنت در ایران طی سال های اخیر به بیشتر از ۷۱ میلیون رسیده كه ضریب نفوذ اینترنت را به بیشتر از ۸۶ درصد رسانده است.
به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از ایسنا، تعداد مشتركین اینترنت پهن باند طبق آخرین آمار منتشرشده در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا آخر شهریورماه سال جاری، ۷۱ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۶۰۱ است كه شامل ۱۰ میلیون و ۳۵ هزار و ۲۷۲ هزار مشترك اینترنت پهن باند ثابت و ۶۱ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۳۲۹ مشترك اینترنت پهن باند سیار می شود.
از طرفی ضریب نفوذ اینترنت پهن باند مطابق آخرین آمار تا آخر شهریورماه سال جاری، ۸۶.۸۰ درصد است كه شامل ۱۲.۲۳ درصد اینترنت پهن باند ثابت و ۷۴.۵۸ درصد ضریب نفوذ پهن باند سیار می شود.
نیمی از جمعیت جهان به اینترنت دسترسی دارند
هم چنین طبق گزارش سالیانه پایش جامعه اطلاعاتی كه همزمان با شانزدهمین سمپوزیوم جهانی نشانگرهای مخابراتی (۲۰۱۸-WTIS) رونمایی شده است، ضریب نفوذ جهانی اینترنت در انتها سال ۲۰۱۸ حدود ۵۱ درصد معادل سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان است؛ این ضریب در كشورهای توسعه یافته ۸۰ درصد (نزدیك به وضعیت اشباع)، در كشورهای در حال توسعه ۴۵ درصد و در سایر كشورهای كمتر توسعه یافته ۲۰ درصد است.
بر اساس پایش انجام شده و گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تمامی نشانگرهای دسترسی ارتباطی و فناوری اطلاعات به جز تلفن ثابت، در دهه گذشته رشد پایداری داشته كه البته رشد این نشانگرها در كشورهایی كه دارای ضریب نفوذ بالا بوده اند، كاهش یافته است.
در بخش دسترسی به تلفن، تلفن همراه بعنوان یك سرویس پایه، سرویس غالب شده است و در حالیكه تعداد مشتركین تلفن ثابت رو به كاهش است، تعداد مشتركین تلفن همراه هم چنان در حال رشد است و رشد دسترسی باند پهن هم به صورت پایدار ادامه دارد. بیش تر مشتركین تلفن ثابت دارای حداقل سرعت دانلود دو مگابیت هستند، نرخ رشد پهن باند ثابت بدون كاهش ادامه دارد.
اما در حوزه دسترسی به اینترنت هم نتایج پایش نشان داده است تقریباً ۶۰ درصد خانوارها در سال ۲۰۱۸ به اینترنت خانگی دسترسی داشته اند، در حالیكه این رقم در سال ۲۰۰۵ كمتر از ۲۰ درصد بوده است.
طبق گزارش سالیانه پایش جامعه اطلاعاتی، ایران با یك میلیارد و ۸۴۸ میلیون دلار سرمایه گذاری در سال ۲۰۱۶ در حوزه ارتباطات پس از كشورهای تركیه، مالزی و امارات از نظر حجم سرمایه گذاری در جایگاه ۲۳ جهان قرار گرفته است. بالاترین میزان سرمایه گذاری مربوط به كشورهای آمریكا (۸۶۴۰۵ میلیون دلار)، چین (۶۶۲۵۶ میلیون دلار)، هند (۲۷۸۹۱ میلیون دلار)، ژاپن (۱۱۹۴۹ میلیون دلار) و فرانسه (۹۸۲۵ میلیون دلار) اختصاص دارد.
هم چنین ایران در سال ۲۰۱۷ در زیر سبد تلفن همراه با سهم ۳۴ درصدی از سرانه درآمد ناخالص ملی (با ماهی ۱۴.۵۳ دلار درآمد معادل برابری قدرت خرید ۴.۲۶ دلار) پس از سریلانكا، فنلاند و آلمان در جایگاه پانزدهم جهان قرار گرفته است. این در شرایطی است كه به لحاظ مقایسه ای بر مبنای شاخص برابری قدرت خرید، ایران پس از سریلانكا در جایگاه دوم ارزان ترین زیر سبد تلفن همراه در جهان قرار گرفته است.
بر طبق این گزارش، ایران، سریلانكا، بوتان و میانمار كه دارای درآمدهای نسبتاً پایین هستند، در زمینه قیمت های موبایل باند پهن مبتنی بر گوشی بعنوان قیمت های بسیار پایین دسته بندی شده و بعنوان كشورهای دارای مقرون به صرفه ترین نرخ خدمات موبایل باند پهن از آنان یاد شده است. هم چنین ایران در كنار بنگلادش، نپال، سریلانكا و ویتنام از قیمت های بسیار پایین برای طرح های تعرفه ای ورودی باند پهن ثابت برخوردار می باشند و بعنوان كشورهای دارای مقرون به صرفه ترین نرخ خدمات باند پهن ثابت دسته بندی شده اند.
خبرنگار: فائزه طاهری
دبیر خبر: فاطمه محمدنژاد
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب