بیت كوین در ایران بالاخره قانونی شد!

بیت كوین در ایران بالاخره قانونی شد!

توسعه نرم افزار: پس از گرد و خاكی كه استخراج رمزارزها، بخصوص بیت كوین و شفاف نبودن قانون در این عرصه در چند ماه اخیر در كشور به پا كرد، بالاخره نرخ برق و شرایط استخراج رمزارز مشخص شده و فعالیت در این عرصه رنگ قانونی به خود گرفت.


به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از ایسنا، با ورود كشور به بازه پیك مصرف برق، اخبار استخراج ارز دیجیتال و بیت كوین بیشتر از پیش داغ و تأثیر این پروسه بر میزان مصرف برق از اهمیت خاصی برخوردار شد. در صورتیكه وزارت نیرو مدام از تأثیر استخراج ارز مجازی بر شبكه سراسری برقی و سوءاستفاده فعالان این حوزه از قیمت ارزان برق در ایران شكایت داشت، فعالان این حوزه بر این باور بودند كه در اعلام سهم استخراج كنندگان ارزهای دیجیتال در بالا بردن مصرف برق كشور و احتمال قطع برق به سبب فعالیت آنها اغراق شده است.
آنها همین طور اعلام نمودند با هدف جلوگیری از وارد آمدن كمترین فشار به هموطنان گرامی در فصل تابستان و در جهت همراهی با دولت و وزارت نیرو در ساعات اوج مصرف (از ساعت ۱۰ تا ۱۷) دستگاه های استخراج ارز دیجیتال خاموش می شود كه این روند تا اختتام روزهای گرم فصل تابستان ادامه می یابد. فعالیت كنندگان این حوزه از دوگانگی برخورد مسؤولان نیز انتقاد كرده و تقاضا كرده اند قانونی شفاف در این عرصه تعریف شود.
در یك سوی ماجرا، وزارت نیرو از آمار و ارقام نجومی مصرف برق توسط استخراج كنندگان ارز مجازی حكایت می كرد و می گفت برآوردها حاكیست كه استخراج ارز دیجیتال ۵۰۰ مگاوات در ساعت برق مصرف می كند و استخراج هر بیت كوین معادل مصرف ۲۴ واحد مسكونی در سال است و در سوی دیگر فعالان این حوزه عنوان كرده اند كه اگر آماری كه ارائه می شود، صحت داشته باشد، یعنی در ایران ۵۰ درصد بیت كوین دنیا تولید می شود.
آیین نامه هیات وزیران
در نهایت معاون اول رئیس جمهوری در ۱۳ مردادماه، بخشنامه اجرایی استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده در كشور را به منظور ایجاد بستری امن، كم هزینه، شفاف و پرسرعت برای تبادلات اقتصادی و به كارگیری با رویكرد تسهیل فضای كسب وكار را ابلاغ كرد.
در این بخشنامه، ضمن قانونی شمردن فعالیت ماینرها در ایران، حق و حقوقی برای آنها در نظر گرفته و شرط و شروطی نیز برایشان گذاشته شد. در یكی از مهم ترین بندهای این بخشنامه ضمن این كه استخراج رمزارز در آن بعنوان صنعت شناخته شد، به تعرفه استخراج رمزارزها اختصاص دارد كه برمبنای آن مقرر شد تأمین برق متقاضیان استخراج رمزارزها صرفاً یا با دریافت انشعاب برق از شبكه سراسری یا با راه اندازی نیروگاه جدید خارج از شبكه سراسری صورت گیرد.
تعرفه برق متقاضیان استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده رمزارزها (ماینینگ) با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما كه توسط وزارت نیرو تعیین و اعلام می شود، محاسبه و اعمال خواهد شد.
شرایط و قیمت استخراج رمزارز
با این وجود، از آن زمان تا حدود هفته پیش، استخراج رمزارز و بیت كوین همچنان غیرقانونی بود تا این كه قیمت و شرایط استخراج رمزارز مشخص شد. در این راستا اعلام شد قیمت برق این مراكز معادل متوسط نرخ برق صادراتی خواهد بود كه براین اساس، این میزان ۹۶۵ تومان به ازای هر كیلووات ساعت تعیین شده است. این نرخ در ۸ ماه غیرگرم سال معادل ۵۰ درصد متوسط نرخ برق صادراتی یعنی ۴۸۰ تومان خواهد بود و در ۴ ماه گرم سال یعنی از خرداد تا شهریور، دو برابر متوسط قیمت صادراتی برق محاسبه می شود، اضافه كرد: استفاده این مراكز از برق در ۳۰۰ ساعت سال كه ساعات اوج بار است و قبلا توسط وزارت نیرو ابلاغیه می شود، ممنوعست.
همین طور تاكید شد از این گروه از متقاضیان هزینه انشعاب عمومی دریافت نخواهد شد و به منظور تشویق فعالان تخفیفاتی هم در نظر گرفته شده است. در صورتیكه این متقاضیان به صورت مجتمعی و با ظرفیت بالا فعالیت كنند، تا ۲۰ درصد تخفیف در سطوح انتقال به آنها تعلق می گیرد. درصورتی كه از استخرهای داخلی نیز استفاده كنند تا ۱۵ درصد تخفیف بیش تر شامل حال این مشتركان می شود. استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمز ارز ممنوعست و برق تنها به متقاضیانی ارائه می شود كه مجوز از وزارت صمت را داشته باشند.
برای كسانی كه نسبت به شناسایی و اعلام مراكز غیرمجاز رمزارز اقدام نمایند نیز پاداش هایی در نظر گرفته شده است كه معادل ۲۰ درصد خسارت وارده توسط این مراكز به شبكه خواهد بود. با استفاده كنندگان غیرمجاز از برق نیز بر طبق قوانین موجود برخورد و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. امكان استفاه از برق نیروگاه های موجود برای استخراج رمزارز وجود ندارد و این كار ممنوعست.
این گروه از متقاضیان در صورت تمایل می توانند نسبت به راه اندازی نیروگاه جدید اقدام نمایند كه در این صورت نرخ سوخت این نیروگاه ها، معادل ۷۰ درصد نرخ گاز صادراتی خواهد بود. استخراج كنندگان رمزارز همین طور می توانند نسبت به استفاده از برق تولیدی نیروگاه های تجدیدپذیر برای این كار اقدام نمایند. در صورت عدم استمرار برق تولیدی نیروگاه تجدیدپذیر، این مراكز می توانند از برق شبكه بعنوان پشتیبان استفاده كنند كه در این شرایط نرخ برق شبكه به قیمت تعیین شده در این مصوبه محاسبه می گردد.
فراهم كردن شرایط در كوتاه ترین زمان ممكن
در این راستا، مصطفی رجبی مشهدی-سخنگوی صنعت برق- در گفت و گو با ایسنا، با بیان این كه فعالان حوزه رمزارز ابتدا باید از وزارت صمت مجوز ستاندن كنند، اظهار نمود: هر فردی كه از وزارت صمت مجوز داشته باشد می تواند حسب مورد به شركت های برق منطقه ای یا توزیع نیروی برق بازگشت كند و این شركت ها موظفند نسبت به برقراری انشعاب و سایر موارد اقدام نمایند.
وی اشاره كرد: چنانچه یك متقاضی از وزارت صمت مجوز داشته باشد شركت های مذكور در كوتاه ترین زمان شرایط را فراهم می كنند. شركت توانیر شرایط تامین برق را به همه شركت های برق منطقه ای و توزیع نیروی برق ابلاغ كرده است و آنها موظف می باشند انجام دهند.
سخنگوی صنعت برق در ادامه با اشاره به هزینه رایگان انشعاب برای فعالان حوزه رمزارز، عنوان كرد: از مهم ترین بخشودگی هایی كه این بخش دارد این است كه فعالان از پرداخت هزینه انشعاب معاف هستند. درحالی كه اگر یك مشترك خانگی بخواهد یك كنتور كوچك بگیرد، باید هزینه انشعاب را پرداخت كند. اما فعالان رمزارز اگر مصرف صد مگاواتی هم داشته باشند از پرداخت هزینه انشعاب معاف هستند، مشترك می شوند و برای آنها كنتور هوشمند نصب می شود و متناسب با مصرفی كه داشته باشند صورت حساب درانتها ماه صادر می شود.




منبع:

1398/09/02
17:25:49
5.0 / 5
5263
تگهای خبر: حقوق , دیجیتال , شبكه , شركت
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
devsoft