وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه هایش وعده داد

از تکمیل شبکه ملی اطلاعات تا پشتیبانی از حقوق کاربران در فضای مجازی

از تکمیل شبکه ملی اطلاعات تا پشتیبانی از حقوق کاربران در فضای مجازی

به گزارش توسعه نرم افزار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم، در ابتدای مسیر خود برای سکانداری این وزارت خانه، پشتیبانی از حقوق کاربران در فضای مجازی،  تکمیل شبکه ملی اطلاعات،  ارتقای ۳۰ رتبه ای جایگاه ایران در حوزه دولت الکترونیک و استفاده از ظرفیت تمام جوانان و نخبگان برای بازگرداندن صنعت فضایی به ریل شکوفایی را وعده داده است.


به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از ایسنا، عیسی زارع پور با رای ۲۵۶ نماینده مجلس، بعنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، کار خویش را شروع کرد. او پیش از این، معاون رئیس قوه قضاییه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، موسس و رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو کمیسیون راهبردی شورایعالی فناوری اطلاعات کشور، مجری توسعه خدمات الکترونیک در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو کارگروه فناوری اطلاعات دولت نهم و دهم، عضو کمیته ملی اطلاعات برای «کمیسیون ملی یونسکو» بوده است.
زارع پور در زمان بررسی صلاحیتش در مجلس، فناوری ارتباطات و اطلاعات را بخش جدایی ناپذیر از زندگی مردم دانست که بیشتر از ۵۰ میلیون نفر از مردم کشور و ۳۵ میلیون از جوانان در این حوزه حضور دارند. او عنوان نمود که امروز، فناوری اجتماعی شده و در اعماق زندگی مردم رسوخ کرده و اگر در این عرصه برنامه ریزی فعال نداشته باشیم بطور قطع به صدمه های آن گرفتار خواهیم شد. این فناوری فرصت بی نظیری را برای ما فراهم نموده که باید از آن استفاده نماییم و جهش بی نظیری داشته باشیم.
حکمرانی دیجیتال، نخستین حوزه در برنامه های راهبردی
زارع پور با تکیه بر فرصت ها و تهدیدات فناوری، اظهار نمود که با بررسی اسناد بالادستی و مصوبات شورایعالی فضای مجازی برنامه ای را تدوین کرده و درباره مهم ترین چالش ها و نگاه راهبردی راهکارهای اجرایی و عملیاتی مهمی را در نظر گرفته که نخستین حوزه آن، حوزه حکمرانی دیجیتال است.
به قول او، امروزه فناوری سبک حکمرانی در دنیا و نحوه تعامل دولت با مردم و مردم با مردم را تغییر داده است. امروز عصر پلت فرم و نفوذ آنهاست که عمق راهبردی کشورها را مشخص می کند و ما از ظرفیت های این فضا برای حکمرانی غفلت کردیم. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پلت فرم هایی که در سطح جهانی به دست جوانان ایرانی ساخته شده اشاره نمود، ازجمله تاکسی های اینترنتی که باید بتوانیم این کار را برای حوزه های دیگر هم انجام دهیم تا به این میزان تحت تأثیر پلتفرم های خارجی نباشیم.
حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به لزوم پشتیبانی از حقوق کاربران در فضای مجازی، خاطرنشان کرد که امروز خانواده های ما از حضور کودکان و فرزندان خود در فضای مجازی نگران هستند. از آنجاییکه حتی کشورهای تولیدکننده این فناوری، ابزارهایی برای خانواده ها جهت مدیریت کودکان خود در این فضا فراهم نموده اند، ما هم باید این نگرانی را برای خانواده ها برطرف نماییم و یک پلتفرم خارجی نباید به خود اجازه دهد که اطلاعات میلیونها کاربر ما را با مشکل روبه رو کند.
زارع پور در سخنان خود، با وجود اصرار نمایندگان مجلس برای بیان شفاف نظراتش درباره طرح پشتیبانی از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی معروف به طرح صیانت، اشاره مستقیمی به این طرح نکرد، در عین حال، نمایندگان مخالف وی در زمان بررسی صلاحیت، اینطور عنوان کردند که «او به نمایندگان مخالفِ طرح صیانت از فضای مجازی می گوید که با این طرح مخالف است و در کمیسیون فرهنگی که اعضای آن طراح این طرح بودند بیان می کند که موافق طرح صیانت است.» حال باید دید با نشستن او به مسند وزارت، او با این طرح که معدود موافقان و مخالفان زیادی در بین کارشناسان این حوزه داشته، چیست.
تکمیل شبکه ملی اطلاعات ظرف چهار سال
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تلاش جهت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را در ارتباط با ۲۰ سال پیش دانست که به علل مختلفی هنوز محقق نشده است. او همان گونه که پیش از این هم مسئولان بارها اشاره کرده بودند، به این نکته تصریح کرد که قرار نیست با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت قطع شود. در عین حال او درباره ضرورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، اظهار داشت که چرا باید وقتی یک پیغام را ارسال می نماییم بسته های اطلاعاتی ما از کشور خارج شود؟ چرا باید هزینه پهنای باند بین المللی را بپردازیم و هم امنیت ما به خطر بیفتد؟
او قول راه اندازی شبکه ملی اطلاعات ظرف چهار سال آینده و مطابق زمان بندی شورایعالی فضای مجازی را داد. این در شرایطی است که به قول رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در حالیکه پیش از این در تعریف شبکه ملی اطلاعات اختلاف نظر میان مسئولان وجود داشت، حالا با تصویب اسناد مربوطه همچون سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات در این عرصه این مسئله برطرف شده و در سند طرح کلان و معماری، شبکه ملی اطلاعات از لحاظ فنی و خدماتی تبیین شده و ابعاد خدماتی که باید در این شبکه ارائه شود هم تشریح شده است.
این طرح در جهت تحقق شبکه ملی اطلاعات برای کاهش وابستگی و پیشگیری از دست اندازی بیگانگان در فضای مجازی، تأمین نیازهای عمومی مردم و ایجاد زیست بوم متناسب با فرهنگ اسلامی–ایرانی در پنج ماده شامل خط مشی های حاکم بر شبکه ملی اطلاعات، اهداف راهبردی و عملیاتی در افق ۱۴۰۴، معماری شبکه ملی اطلاعات و اجزای شبکه ملی اطلاعات مصوب شده است. البته محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم- هم از استقرار ۸۰ درصدی زیرساخت های ارتباطی شبکه ملی اطلاعات اطلاع داده بود.
دستررسی تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به دانش آموزانی که به خاطر دسترسی نداشتن به اینترنت نتوانستند از آموزش مجازی استفاده کنند، اشاره نمود و قول داد ظرف یک سال و نیم آینده این مشکل را حل کند. در عین حال وعده داد که دسترسی کلیه روستاها دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار به شبکه پرسرعت اینترنت تا آخر سال ۱۴۰۱ محقق خواهد شد.
در حالیکه آذری جهرمی، پیش از این در بهمن ماه سال ۱۳۹۹، عنوان کرده بود که مطابق برنامه ششم توسعه، تمام روستاهای کشور باید به اینترنت پرسرعت متصل باشند و تابحال ۹۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل هستند و در بعضی مناطق کشور مانند زنجان، شرق هرمزگان و سیستان و بلوچستان چالش هایی وجود داشته که اتصال روستاها را با کندی مواجه می کرد، ازاین رو درصورت صحت این اظهارات، به نظر می آید زارع پور برای تحقق این وعده خود، راه دشواری در پیش نداشته باشد.
ارتقای ۳۰ رتبه ای جایگاه ایران در حوزه دولت الکترونیک
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تحقق دولت الکترونیکی را از دیگر اولویت های خود دانست و اعلام نمود علیرغم تلاشهای صورت گرفته در طول سالهای گذشته، هنوز در این عرصه عقب هستیم و از لحاظ کمیت خدمات الکترونیکی در رتبه ۸۰ و از لحاظ کیفیت در رتبه ۱۱۸ از بین ۱۹۳ کشور در دنیا قرار داریم که ما باید این شاخص را ارتقاء دهیم.
زارع پور به سابقه یک دهه ای خود در الکترونیکی کردن خدمات اشاره کرده و قول داد که ظرف چهار سال آینده با تعامل با بخش های مختلف، در جهت الکترونیکی کردن خدمات پرکاربرد و ایجاد یک پنجره واحد برای عرضه ی خدمات الکترونیکی گام برداشته و جایگاه جمهوری اسلامی ایران را ۳۰ پله در شاخصهای جهانی ارتقاء خواهد داد.
این در شرایطی است که حسن روحانی، رئیس جمهوری سابق، تحقق دولت الکترونیک را اصلی ترین راه برای کوچک کردن و چابک سازی دولت دانسته و گفته بود تحقق دولت الکترونیک در هشت سال قبل از ۲۰ درصد به حدود ۷۰ درصد رسیده است و در هشت سال قبل تحقق این هدف ۵۰ درصد پیشرفت داشته و بنا به گزارش ها یک میلیارد خدمت در بستر دولت الکترونیک عرضه شده است و همینطور آذری جهرمی از ارتقای ۱۷ رتبه ای جایگاه ایران در توسعه دولت الکترونیک در دنیا اطلاع داده بود.
اشتغال زایی برای برنامه نویسان و بازگشت به روزهای اوج صنعت فضایی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تکیه بر توسعه اقتصاد دیجیتال، اظهار داشت که در بعضی از کشورهای دیگر نیروهای جوان آن درآمدی بیشتر از درآمد نفتی ما از حوزه برنامه نویسی دارند و وعده داد که ظرف چهار سال آینده از ظرفیت این حوزه برای اشتغالزایی استفاده نماید. وی همینطور به ویزای طلایی و جذب برنامه نویس از جانب یکی از کشورهای همسایه اشاره نمود و اظهار داشت که اگر ما ظرفیت های لازم در کشور را فراهم نماییم دیگر نخبگان ما برای کار در این عرصه به خارج از کشور نخواهند رفت.
زارع پور به غفلت از بحث صنعت فضایی به علت نگاه سیاست زده در سالیان گذشته اشاره نمود که با وجود خاطرات خوش پرتاب های موفقیت آمیز ماهواره های ایرانی در دهه ۸۰، در سالهای اخیر این روند رشد متوقف شده است. او قول داد از ظرفیت تمام جوانان و نخبگان برای بازگرداندن این صنعت به ریل شکوفایی خود استفاده نماید، چون که به اعتقاد او اگر ۱۰ سال قبل مسیری را که در حوزه فضایی طی می کردیم ادامه می دادیم امروز در این عرصه حرفی برای گفتن داشتیم.




منبع:

1400/06/07
13:31:56
5.0 / 5
1337
تگهای خبر: آموزش , الكترونیكی , اینترنت , برنامه
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
devsoft